Sojafärsfyllda paprikor, klyftpotatis och chiliaioli.

I lördags bjöd vi hit några vänner på middag innan Melodifestivalen och jag ville göra något lite extra gott vegetariskt. Har länge varit sugen på att göra fyllda paprikor blev det sånna med sojafärs eftersom jag hade det i frysen. Det var riktigt smaskens - det tyckte både de inbitna köttätarna och jag :)


Sojafärsfyllda paprikor
4 portioner

2 paprikor
1 gul lök
150 g sojafärs
1 liten burk champinjoner
1 msk hemgjord tacokrydda
½-1 dl vatten
1 dl riven ost, max 17%

Värm ugnen till 225º C. Finhacka löken och fräs i lite olja i en stekpanna. Tillsätt champinjoner och sojafärs. Blanda i tacokryddan och vattnet under omrörning. Låt puttra några minuter.
Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Fördela sojafärsblandningen i paprikorna och strö över osten.
Gratinera i ugnen ca 15 minuter.

Servera paprikorna med klyftpotatis, chiliaioli och en god sallad.




Chiliaioli
1 äggula
3-4 dl rapsolja
½ citron, saften
1½ tsk osötad senap
1½ dl vatten
2 tsk potatismjöl
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
½ tsk salt

Obs! Alla ingredienser måste ha samma temperatur!!!
Blanda potatismjöl med vatten i en kastrull och värm under omrörning till en genomskinlig kräm. Låt kallna.
Blanda äggula, citronsaft och senap. Vispa med elvisp och tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle tills det bildas en krämig majonäs. Rör i vattenkrämen och se till att allt är väl blandat. Tillsätt pressad vitlök, sambal oelek och salt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0