Konsumentkontakt

Jag kontaktade Wernerssons häromdagen för att fråga varför de använder färgämne i den 10%-iga osten som jag tycker så mycket om. Jag hatar tillsatser men älskar osten och utan att fråga får jag ju ingenting veta.

Som jag misstänkte fick jag tillsvar att det inte var nödvändigt med färgämne i osten men att vi konsumenter gärna vill ha ost som är lite gul och därför har Wernerssons då valt att tillsätta lite gult färgämne i osten. En anledning till detta var att ju lägre fetthalt osten har, desto mindre gulaktig blir den.



Jag tyckte inte att det var skäl nog att tillsätta färgämne i osten endast i tron om att osten säljer bättre om den är lite gulare. Därför skrev jag tillbaka och frågade om de provat att göra och sälja osten utan färgämnen. Då fick jag till svar att Wernerssons endast var grossister och att osten tillverkas i Danmark men eftersom de har andra ostar som tillverkas utan färgämne misstänker hon på Wernerssons att det måste funnits en god anledning till att använda det i just denna ost. Hon skulle framföra min åsikt till deras sortimentsråd.

VI konsumenter måste göra våra röster hörda för att tillverkarna ska sluta använda tillsatser i våra livsmedel så hör av dig du också. Om några år kanske vi är tillbaka till tiden innan tillsatser började användas :) Jag håller tummarna!

Daniels böngryta

Detta recept är en improvissation av en gryta som min släkting Daniel brukar laga. Han förklarade vad han brukar ha i och jag blev så sugen att jag fick lov att försöka göra grytan. Det blev riktigt bra och här är receptet.


Daniels böngryta
4 portioner



4 dl torkade black-eye bönor som läggs i blöt ca 12 timmar
15 dl vatten
2 tsk salt
3 lagerblad
2 gula lökar
4 morötter
2 msk rapsolja
2 msk fint fullkornsvetemjöl
1 tsk starkt paprika pulver
1 tsk chilipulver
2 msk tomatpuré

Häll av vattnet från de blötlagda bönorna. Skala och skiva lök och morot. Koka upp vatten, bönor, salt, lagerblad, lök och morötter. Låt koka tills bönorna är mjuka, 45-60 minuter.
Hetta upp rapsolja i en kastrull och vispa i mjöl och kryddor. Ta kastrullen från värmen och rör ner tomatpurén. Häll redningen i grytan och rör om tills grytan tjocknar.
Servera grytan som den är eller ha som tillbehör till korv, kassler, kyckling eller kött.

Matsedel v.31

Nu är jag lite sent ute igen med veckans matsedel men den ger åtminstone mig chansen att blicka tillbaka på vad jag äter i veckorna. Sen kan de säkert ge lite tips till er andra också även om det är svårt att laga måndags-rätten på måndan om jag lägger ut matsedeln på tisdag kväll :) Det blev en indisk start på denna vecka men de är två av mina favoriträtter så vad gör det...?

         


Måndag:
Indisk linsgryta
Recept

Tisdag:
Indisk kyckling och råris
Recept

Onsdag:
Laxpytt med rotsaker och äpple

Torsdag:
Böngratäng
Recept

Fredag:
Kycklingfajitas

Hälsostatus vecka 1

Nu har det nästan gått en vecka sen jag började med mina små förändringar för att återgå till mitt normala jag. Det känns redan jättebra och jag är piggare. Magen mår bättre och det känns jätteskönt att vara tillbaka i regelbundenhet. Jag har motionerat varje dag - minst 30 minuter - och det tillsammans med bra matvanor har gett resultat.

Hälsostatus, vecka 1
VIkt; 61,5 kg
Midjemått; 70 cm
Höftmått; 95 cm
Höger lår; 57 cm
Vänster lår; 57 cm

Träning, vecka 1
Måndag: Medeljympa på Friskis
TIsdag: Löpning, intervallträning 10x30 sek
Onsdag: Vardagsmotion på cykel
Torsdag: Medeljympa
Fredag: Vardagsmotion på cykel
Lördag: Morgonpromenad med stavar
Söndag: Morgonpromenad med stavar + löpning

Chilinötter

Visst ja, jag har ju lovat att lägga upp receptet på mina hemmagjorda chilinötter som fick benämningen världens godaste cashewnötter av en vän till mig.

Chilinötter



250 g naturella nötter och frön, blanda som du vill
½ dl hett vatten
1 msk honung
1 tsk torkade chiliflingor
1 tsk havssalt

Rosta under omrörning nötter och frön i en torr het stekpanna tills nötterna börjar få lite färg. Blanda ut honungen i vattnet. Tillsätt chiliflingor och huningsvattnet i stekpannan under omrörning. Låt vattnet koka bort helt. Salta och ta stekpannan från värmen. Låt blandningen kallna helt innan servering.

Skön morgon.

Jag har haft sovmorgon idag och ändå var jag promenerad och duschad kl 8, så otroligt skönt! Hela veckan har jag gått upp kl 6 och det var tuffa dagar i början på första arbetsveckan efter semestern så idag när jag var ledig blev det sovmorgon 1 timme då jag vaknade av mig själv kl 7.

Jag klev upp, tog på mig träningskläderna och haffade stavarna för att ta en promenad i raskt tempo. Det var jätteskönt - som jag längtat efter det hela veckan! Kom hem, duschade och avnjöt en lugn lång frukost i kökssoffan samtidigt som jag läste morgontidningen och lyssnade på Ring så spelar vi! Det är välbefinnande för mig :)

Nu ska jag baka lite bröd, nåt som jag också längtat efter hela veckan - det är så rogivande för mig. Lite besviken är jag dock för det hade inte mitt fullkornsvetemjöl på affären men det innebär bara att jag får exprimentera lite mer. Hoppas det blir bra bara eftersom sambon beställde bröd som krävde just den sortens mjöl. Ska göra egen salsa också har jag tänkt.

Återkommer med recept - om det blir bra förstås ;)

Tråkiga besked.

Sitter här med gråten i halsen och funderar på att boka in mig på ett tåg ner till Skåne. Syrran ligger nämligen inne på akuten och har drabbats av nåt som jag är helt chockad över. Har fått flera samtal från en rädd gråtande tjej som jag omöjligt kan hjälpa men jag stöttar så gott jag kan. Jag lider med henne men är extremt lättad över att hon har mamma, mormor och morfar där på besök. Annars hade jag aldrig tvekat - jag hade åkt dit direkt!

Åh, du ska veta vad jag tänker på dig syrran!!! Vill vara hos dig nu mer än nånsin!


Jag älskar dig!

Förbannad.

Nu måste jag skriva av mig lite för jag är så fruktansvärt förbannad på alla jävla tjejer med dålig självkänsla som ska trycka ner andra tjejer så de mår lika dåligt. Syrran har flera hundra läsare på sin blogg - Novembersara - och det är alldeles för många av dessa som läser för att störa sig och haka upp sig på vad hon skriver och hur hon ser ut på korten. Ge fan i att läsa bloggen för i helvete om ni stör er så mycket!
Åh, jag blir så sur!!! Dessutom är dessa tjejer så gott som ALLTID anonyma och det är så jävla fegt. Undrar varför... men troligen för att de själva inte vill bli påhoppade för hur de ser ut, varför göra det själv då?
Tänk efter före!!!


Här är hon min söta syster - knäpp men älskvärd :)

Pastasås med kyckling, vitlök och soltorkad tomat 3.0

Detta är den tredje versionen av denna pastasås och det är bara för att jag gjorde om det när jag upptäckte massa hemska E-ämnen i havregrädden men jag blev inte riktigt nöjd. Nu har jag kommit på en bra kombination av kokosmjölk och havredryck men välj en kokosmjölk UTAN tillsatser. Finns det inte i din vanliga mataffär - kolla i de utländska butikerna. Jag köper min där och det är mycket billigare än på affären, 500ml för 12 kr.

Pastasås med kyckling, vitlök och soltorkad tomat
4 portioner

600 g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
8-10 soltorkade tomater i olja
2 dl kokosmjölk
3 dl havredryck
salt
svartpeppar

Skär kycklingfilén i tunna strimlor. Krossa och hacka vitlöken. Dela tomaterna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och fräs vitlök och tomater. Tillsätt kycklingen och bryn runt om. Tillsätt kokosmjölk och havredryck. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera med fullkornspasta och broccoli.

Tips!
Byt ut kycklingen mot sojafärs om du vill ha en vegetarisk rätt.

Matlista v.30

Nu är det vardag igen och jag har återgått till min vanliga planeringslivsstil. Det innebär att matlistorna nu är tillbaka och vad jag saknat dem, det är ju skitjobbigt att inte veta vad jag ska laga till middag. Behöva komma på det i värsta hungersuget är inte det lättaste så jag är fast besluten att fortsätta med min veckoplanering på söndagar. Här är veckans vardagsmat.


Måndag:
Kycklingpastasås med vitlök och soltorkade tomater, fullkornslinguine och ångkokt broccoli.
Recept

Tisdag:
Sesampanerade linsbiffar och vitkålssallad.
Recept

Onsdag:
Ugnsstekt laxfilé med vitlöksfräst spenat och färskpotatis.

Torsdag:
Het böngryta.

Fredag:
Stekt halloumi och ugnsrostade grönsaker.


Mumsiga linsbiffar.

Åter till det normala.

Nu är semestern slut och det innebär återgång till det normala på flera sätt. Semestern har satt sina spår, både själsligt och kroppsligt. Det har varit underbart och jag har gjort en massa roligt, tagit det lugnt, slappnat av och verkligen njutit. Jag har njutit av mat, efterrätter, glass och även några glas vin och samtidigt som jag tränat mindre regelbundet än vanligt. Det är absolut inget jag mår dåligt över men det har gjort att min mage börjar säga ifrån och behöver rutiner, mina muskler har blivit betydligt mindre och byxorna lite trängre.


         
Gott var det men det hör semestern till - nu åter till härliga grytor med bönor och linser.


Detta ska det nu bli fason på och det är absolut ingen fara att gå upp något kilo på semestern bara det är tillfälligt. Det är ofta bra för kroppen att vila från den vanliga träningen, släppa det dåliga samvetet och låta lite mindre nyttig mat och godsaker slinka ner.

Jag ska fr.o.m. imorgon och 6 veckor frammåt, dvs. t.o.m. vecka 35 leva enligt följande för att få min mage att må bra, komma i god form inför Tjejmilen och tappa mina semesterkilon. Jag ska försöka komma ihåg att uppdatera min hälsostatus vecka för vecka...

Min kom-tillbaka-till-det-normala plan;

♥ Äta på regelbundna tider med max 4 timmar mellan målen.
♥ Undvika alla livsmedel som innehåller tillsatt socker eller sötningsmedel.
♥ Enbart äta bröd och pastaprodukter gjort av fullkorn.
♥ Äta frukt och grönsaker till varje måltid.
♥ I största möjliga mån undvika bröd bakat på vanlig jäst.
♥ Undvika alkohol i all form alla dagar.
♥ En dag - men ENDAST en dag - i veckan är allt tillåtet.
♥ Löpträna 2ggr/vecka - minst 1 gång intervallträning.
♥ Motionera minst 30 minuter varje dag i någon form.

Utgångsläge:
VIkt; 63kg
Midjemått; 72 cm
Höftmått; 96 cm
Höger lår; 57 cm
Vänster lår; 57 cm

         
Hejdå härliga semester - hej härliga rutiner och regelbundhet!!!

Äpple- & valnötsbröd av fullkorn

Det blev mycket bröd idag men jag måste bara bjuda på det här receptet som jag är extremt nöjd med!

För ett tag sedan gjorde jag ett supregott äpple- & valnötsbröd som har uppskattats av alla som smakat det. Jag har lite svårt att baka med enbart vetemjöl med tanke på hur lite näring det finns i det mjölet eftersom alla nyttigheter som kli, grodd och skal tagits bort och därför ville jag prova att baka ett liknande med fullkorn. Det gick minsann precis lika bra och det blev jättegott! Mycket av smaken kommer från den långa liggtiden i kylskåpet över natten men brödet kan även jäsa i rumstemperatur och då går det fortare. Börja då med surdegen på kvällen och låt den stå till nästa morgon. Jag föredrar dock att jäsa i kylskåp över natten för degen behöver inte passas lika noga då jäsningen går sakta. Risken för överjäsning är liten.

Äpple- & valnötsbröd av fullkorn
3 bröd



Dag 1, morgon
100 g rågsurdeg
250 g rågmjöl
250 g ljummet vatten

Blanda surdeg, vatten och mjöl i en stor glasburk. Låt stå i rumstemperatur, gärna på ett varmt ställe, till kvällen.

Dag 1, kväll
600 g rågsurdeg (blandningen från morgonen)
400 g vatten el. äppeljuice
700 g fint fullkornsvetemjöl
20 g salt
150 g valnötter
300 g skalat och skivat äpple

Blanda allt utom salt, valnötter och äpple i 8 minuter i degblandare på medelhastighet. Kör ytterliggare 2 minuter lite snabbare. Tillsätt salt, äpple och valnötter och blanda 3 minuter på låg hastighet. Lägg degen i en inoljad plastbunke med lock och ställ in i kylskåpet.

Dag 2, morgon
Ta fram degen ur kylskåpet och om den jäst till ungefär dubbel storlek är den färdig att baka ut annars får bunken stå i rumstemperatur tills degen jäst ordentligt.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar och forma till bröd. Jag plattade ut två bitar till rektanglar som jag rullade till limpor som fick jäsa tillsammans i en rejält mjölad avlång korg. Den tredje delen formade jag till en stor rund bulle som fick jäsa i en rund korg. Låt jäsa 1-2 timmar tills bröden höjt sig några centimeter och fjädrar emot lätt vid tryck med fingret.
Värm ugnen till 275º C och ställ in en ugnsform med vatten i botten av ugnen (detta görs för att skapa ånga). Sätt in formarna i mitten av ugnen, spruta in lite vatten med en blomspruta och sänk värmen till 250º C. Öppna luckan efter 15 minuter, vädra och spruta in lite mer vatten innan värmen sänks till 200º C. Efter ytterliggare 15 minuter, alltså totalt 30 minuter borde bröden vara klara.
Låt kallna på galler och njut gärna brödet med en smakrik lagrad ost med låg fetthalt. Mums!

Fias rallarhalvor

Dessa bröd har jag gjort efter inspiration av dessa bröd. Jag har dock bytt ut jästen mot surdeg och trots sin enkelhet redan i grundreceptet måste jag säga att de nästan blev enklare med surdeg - om man som jag ALLTID har en burk surdeg i kylskåpet. Bröden har kallats skosulor av några vänner men de har ätit dem och tyckt om dem. Att namnge brödet till skosulor avstår dock jag ifrån och kallar dem rallarhalvor eftersom jag tycker att de påminner om Fazers rallarhalvor.

Fias rallarhalvor
2 tallriksstora el. 6 portionsstora



50 g rågsurdeg
150 g grovt rågmjöl
250 g ljummet vatten
150 g fullkornsdinkel
5 g salt

Dag 1, morgon
Blanda surdeg, rågmjöl och vatten i en glasburk. Låt stå i rumstemperatur till kvällen.

Dag 1, kväll
Blanda surdegen med dinkelmjöl och salt. Dela degen i 2 eller 6 lika stora delar. Platta ut till runda kakor ca ½ cm tjocka på lätt mjölat bakplåtspapper. Låt jäsa under en bakduk i avstängd ugn under natten.

Dag 2, morgon
Ta ur plåten ur ugnen och nagga bröden med en gaffel eller potatissticka. Värm ugnen till 250º C och grädda bröden 12-15 minuter i mitten av ugnen. Låt kallna inlindade i bakduk. Skär uti bröden och förvara i plastpåse.

Morotslimpa

Detta bröd bakade jag för några veckor sedan men kom på att jag glömt lägga upp receptet. Det blev ett härligt saftigt grovt bröd med mycket smak. För mig som älskar solrosfrön längtar jag verkligen till en frukost eller ett mellnmål med detta bröd. Passar även att rosta.

Morotslimpa
2 limpor



Dag 1, morgon

Vetesurdeg
100 g rågsurdegsgrund
100 g vetemjöl
100 g ljummet vatten

Rågsurdeg
100 g rågurdegsgrund
100 g rågmjöl
100 g ljummet vatten

Skållat vete
200 g vetekross
300 g hett vatten


Dag 1, eftermiddag/tidig kväll

800 g fint fullkornsvetemjöl
surdegen från morgonen
skållat vetekross från morgonen
200 g morötter
150 g solrosfrö
50 g linfrö
20 g salt

Blanda surdeg, skållat vete och mjöl. Kör i degblandare på medelhastighet i 5 minuter och lite snabbare i 3 minuter. Tillsätt morötter frön och salt och blanda 3 minuter på låg hastighet. Lägg degen i en inoljad plastbunke med lock. Låt jäsa ca 1 timme i rumstemperatur och ställ sedan in bunken i kylskåpet.


Dag 2, morgon

Ta fram degen ur kylskåpet och den ska nu vara ungefär dubbelt så stor. Låt den stå framme i rumstemperatur om den behöver jäsa lite till. Häll upp degen på mjölat bakbord när den är färdigjäst och knåda den smidig. Dela degen i två delar och platta ut varje del till en rektangel. Rulla ihop varje del till en limpa och lägg i mjölade limpformar.
Låt jäsa i rumstemperatur ca 1-2 timmar. Limporna ska ha rest sig några centimeter och när du trycker med fingret ska de fjädra emot lätt.
Värm ugnen till 275º C och ställ in en ugnsform med vatten i botten av ugnen (detta görs för att skapa ånga). Sätt in formarna i mitten av ugnen, spruta in lite vatten med en blomspruta och sänk värmen till 250º C. Öppna luckan efter 15 minuter, vädra och spruta in lite mer vatten innan värmen sänks till 200º C. Efter ytterliggare 20 minuter, alltså totalt 35 minuter borde bröden vara klara. För att vara säker - stick in en stektermometer som ska visa 98º C.

Sorry!

Jag hade visst glömt att länka till Svensk Raps men nu finna länken i detta inlägg!

Crêpes med vitlöksfräst spenat

Denna rätt passar perfekt för mig och killen att laga tillsammans eftersom jag är totalt kass på att grädda pannkakor. Så medan han gräddade gjorde jag fyllningen :) Gott blev det och till crêpesen serverade jag jättegoda vitlökstomater. Ja, jag är överförtjust i vitlök!

Crêpes med vitlöksfräst spenat
3 portioner



3 ägg
2½ dl finmalet fullkornsvetemjöl
5 dl havredryck
500 g fryst bladspenat
2-3 vitlöksklyftor
salt
100 g fetaost
rapsolja att steka i

Värm ugnen till 225º C. Vispa ihop en smet av ägg, havredryck och mjöl. Stek tunna pannkakor i lite olja.
Krossa och finhacka vitlöken. Fräs den tillsammans med spenaten i lite olja. Smaka av med salt.
Fördela lite av spenaten på varje pannkaka, rulla ihop och lägg i en ugnsform. Smula över feta osten och gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Banankaka med kokos

Jag har gjort en variant på mitt eget recept på banankaka. Denna kaka får all sötma från dadlar och bananer till skillnad från den andra kakan som har lite honung och lite socker från chokladen. Ett ytterliggare plus med denna variant är att den innehåller fullkornsmjöl. Bäst blir kakan om det läggs i plastpåse när den svalnat och sedan får ligga till nästa dag. Skiva upp den och njut med en kopp te eller kaffe.


Banankaka med kokos



1dl olja
2 ägg
2 mosade bananer
12-15  mosade dadlar
2 dl riven kokos
3 dl finmalet fullkornsvetemjöl
1 tsk bakpulver
½ msk kanel

Värm ugnen till 175 grader. Mosa bananer och dadlar. Blanda med ägg och olja. Blanda mjöl med bakpulver, kokos och kanel.Rör ner mjölblandningen i bananmoset. Olja en avlång form och strö i lite kokos. Fördela jämt i formen och grädda i 30-35 min.

Vidoerecept från Svensk Raps

Branchorganisationen Svensk Raps skickade mig ett mail och frågade om jag ville lägga upp ett videorecept med Carina Brydling från kocklandslaget på min blogg.

Självklart ville jag det men det visade sig vara lättare sagt än gjort eftersom html-koden ville annat än att visa filmen på bloggen och sen fick jag filmen som en fil men det gick inte heller att lägga upp här på blogg.se. Därför blir det nu bara en länk till recptet men bättre det än inget! 

Klicka sedan in på Svensk Raps och skriv ut receptet, åk till affären och handla det som saknas. Sen kan du laga till en härlig sommarrätt och njuta av maten, helst utomhus förstås!

Kom ihåg att köpa en falukorv med hög kötthalt och lite tillsatser. Använd gärna färsk broccoli för extra smak, vitaminer och mineraler!

NYfalu

Ny frisyr och nytt kök - nästan iaf

Efter att ha lovat flera stycken om bilder på min nya frisyr är nu bilderna äntligen här! Utväxten är tillfixad, två nyanser kopparslingor har tillkommit och alltihopa har tonats i en champagne färg.

Vad tycker ni? Jag är nöjd iaf, tack LIna!







Jag är överlycklig för vi har fått en kökssoffa av mormor och morfar. En från min gammelfarmor som stått i deras gillestuga men nu står den i vårat kök. Min snälla morfar ska slipa och måla mammas första köksbord så snart har vi ett fint vitt köksbord också. Nu fattas bara några fina avlutade gamla stolar och ett hus med ett stort kök förstås ;) Köket blev som nytt men soffan och nuvarande bord och stolar passar inge bra ihop så jag längtar tills allt bytts ut.



Svärfar lånade ut sin släpvagn och följde med för att hämta hem soffan.



Så här såg köket ut imorse.



Med kökssoffan på plats ser det ut så här. Sambon har redan provlegat och godkänt!!

Nya utmaningar 2010.

Ja, nu är jag anmäld till Öppet Spår 2010. Fast nästa år åker jag på måndagen istället, lite mindre folk och dessutom billigare. Sambon ska med nu också så det blir extra kul!




Inte nog med att det blir till att åka 9 mil igen. Jag har även anmält mig till Göteborgsvarvet som går i maj. Mina släktingar i Göteborg såg till att det blev verkligehet och nu förväntar de sig att jag ska springa på 1½ timma. Jo, tjena säger jag...
Wish me luck!




Trött av dålig mat.

Jag har varit i Göteborg i några dagar på en minisemester. Det har varit jättetrevligt och trots lite regn har det varit betydligt bättre väder än här hemma. Här har det varit översvämningar och regnrekord. Vädret gjorde att det var nåstintill köfritt på Liseberg, skönt!

Åt en god middag med Jojjo på en palestinsk restuarang i närheten av Järntorget. Det var kul att ses igen, det var ett bra tag sen sist för det var i november när vi var på hälsomässan i Sthlm.

Jag har varit så sjukt trött de senaste dagarna och det är sjukt vad livsstilen påverkar välmåendet. Jag har ätit verkligen precis vad jag velat och det är ju självklart på semestern men brist på frukt, grönsaker och regelbundethet resulterade det i trötthet. Andelen sockerrika näringsfattiga livsmedel har varit betydligt högre än normalt men som sagt, det är ju semester och sen är rutinerna tillbaka. Jag vet då att jag vill fortsätta leva med näringsriktig mat och regelbundenhet i fortsättningen trots att det är jättegott med glass, choklad och morotskaka :) Det är ju bara riktigt gott om det äts ibland och livet blir så mycket bättre om det bara äts ibland.

Fick med mig tre par skor från Göteborg också men jag har redan rensat ut tre par här hemma så det blev +/- 0 till slut.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka till Borlänge för att träffa min underbara Madde och kära Myran.

Solrospesto med oregano

En pesto går att variera i all oändlighet men till denna har jag valt att använda solroskärnor och oregano. Det går att byta ut parmesanosten till en annan ostsort eller ta bort den helt. Oreganon kan bytas mot basilika eller persilja. Använd de ingredienser som du tycker bäst om.



Solrospesto med oregano

25 g färsk oregano
100 g solrosfrön
1 dl (40g) riven parmesanost
1 dl olivolja
1½ dl vatten
2-3 hackade vitlöksklyftor
2 msk färskpressad citron
salt
vitpeppar

Blanda allt utom salt och peppar i en mixer. Mixa till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.
Förvara i en tät glasburk i kylskåpet.
Servera peston blandad med pasta, potatis eller matvete, -korn eller -havre. Den är även god på en smörgås istället för smör.

Nybliven rallybrud

ja, jag har blivit rallyfrälst. Kanske inte riktigt men jag har haft en toppenhelg i Höljes. Jag var jätteduktig på att slappna av och jag levde verkligen i nuet. Är sååå stolt över mig själv för det. Det är helt sjukt va mycket folk det var där ute i ingenstans. Finalerna igår sågs av 25 500 personer så det var fler besökare där än vad p&l hade förra året. Rätt häftigt! Borlänge ökar befolkningen med 50-60% medan Höljes ökar med 10 200 %, helt sjukt är vad det är men KUL :)
Det blir med största sannolikhet ett besök i Höljes även nästa år!



Det var så varmt i tältet redan tidigt på fredagsmorgonen och det blev bara varmare och varmare under dagen. Vi åkte iväg till Höljån och badade.



Hembakt tomat & vitlöksciabatta fylld med godsaker blev fredagens lunch.



Klarälven var fullproppad med folk som ville svalka och tvätta sig.



Rydell&Quick spelade i målkurvan på lördagskvällen och ett dansband spelade på startplattan. Härligt hålligång på banan!



Vi var knappast ensamma runt banan.



Segraren division 1 - Walfridsson i en Renault Clio.

Avkoppling.

Nu ska jag åka med sambon till en håla i norra Värmland. Vi ska till Höljes där det är deltävling i rallycross EM. Det är knappast min grej men jag följer med för att umgås och lära mig att göra ingenting. Det kan behövas!

Är hemma på söndag igen, håll tummarna för att jag inte blir alltför rastlös!!!

RSS 2.0