Nya bloggadressen

Nu har jag fått rätt adress till nya bloggen.

Klicka in er på http://blogg.dt.se/fullkornsfia och lägg till som favorit så att ni i framtiden kan ta del av alla mina recept och hälsotips.

Håll även utkik efter mig i Pralin på lördag och där kommer det även att stå om min nya blogg.


Ett slut och en början

Ja, om några dagar kommer jag att byta blogg och då är ni varmt välkomna att följa med mig till den nya. Det har dock varit lite krångel så jag återkommer med adressen till den nya bloggen. Det kommer inte att bli några förändringar i och med den nya bloggen men det kommer att se lite annorlunda ut eftersom alla Pralins bloggar ska se likadana ut.

Den här bloggen kommer dock att finnas kvar eftersom jag har en massa gamla goa recept här och det händer nog att jag lägger upp recept dubbelt i framtiden. Fullkornsfia.blogg.se är ju liksom min priviata kokbok och så kommer det väl att förbli. Jag rekommenderar att du så snart jag lägger ut adressen till den nya bloggen, spar ner den men även sparar den gamla för äldre recept.

Nu ska jag iväg till Borlänge kommuns hälsodagar och ställa ut. Stod där hela dagen igår också men i eftermiddag blir det endast halvdag eftersom vi åker till Grövelsjön ikväll.

Viktminskiningsgruppen

I torsdag hade vi andra träffen med viktminskningsgruppen på Hälsoguiden och jag tycker att det är en riktigt bra liten grupp vi har. Efter redan en vecka tycker jag att de har kommit en bra bit på vägen och jag tror (och hoppas) att vi kommer att se goda resultat när de här 10 veckorna har passerat.

Vi jobbar mycket med beteende och att bli medveten eftersom vi vill att de ska hitta en hälsosam livsstil som de kan anamma livet ut och tack vare detta minska i vikt MEN även stanna där. Det handlar alltså lite om KBT. De får ingen kur eller slaviskt kostprogram att följa utan de får konkreta tips och råd som de kan anpassa till sin egen livsstil.

Visste du förresten att Hälsoguiden nu även finns på Facebook?
Klicka HÄR för att komma dit.


Fotad

Idag var jag till Falun och blev fotad till nya bloggen. Nästa vecka får jag mina nya inloggningsuppgifter och den 20 mars är det premiär för min nya blogg. För er som missat det ska jag blogga för Dalarnas Tidningars helgmagasin Pralin. De drar igång ett community nu när de firar 5 år och där kommer jag in i bilden.

Jag har ingen aning om hur bilden blev men hoppas det blev bra. Syrran kommer väl klaga som vanligt att jag har samma leende som alltid men hur många sätt går det att le på...?! Det blev dessutom en gruppbild som ska vara på omslaget av Pralin lördag 20 mars. Håll utkik efter det!

Dessutom blir jag med i tidningen med mitt bästa brödrecept och en liten intervju.

Nej, nu lär jag jobba vidare med planeringen inför torsdagens träff med viktminskningsgruppen.

Utvald av Hjärt-lungfonden

Fick ett mail från Hjärt-lungfonden i början av veckan eftersom jag blivit utvald som en förebild för svenska kvinnor. De ville skicka mig ett armband för att jag skulle visa mitt stöd i kampanjen Rädda kvinnohjärtat - Go Red. Självklart vill jag visa mitt stöd i denna kampanj eftersom hjärt-kärlsjukdomar är den vanligaste dösorsaken hos kvinnor. Armbandet är designat av den unga designern Caroline Liljeblad.

Nu bär jag alltså detta armband och det kan du också göra. Armbandet kostar endast 79kr och kan köpas på Best Western Hotels, Ellos, KappAhl, Pagelle, Stockholm Heart Center och Twilfit.

Läs mer om kampanjen HÄR!

Orientalisk gryta

En gryta med många olika kryddor men mycket enkel att göra. Fläskköttet kan även bytas ut mot kyckling.Orientalisk gryta
4 portioner

600 g fläskkött
350 g vitkål
2 gula lökar
1 msk olja
1 msk curry
½ tsk torkad ingefära
1 tsk vitlökspulver
½ tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl vatten
2 dl kokosmjölk
1 tsk soja
1 äpple
½ msk potatismjöl

Strimla fläskköttet och vitkålen. Skala och skiva löken. Fräs curryn i oljan i en gryta. Lägg i lök och vitkål och låt fräsa någon minut under omrörning. Rör ner köttet i grytan och tillsätt kryddorna. Häll i vatten, kokosmjölk och soja. Låt koka 15 minuter och rör om då och då. Tärna äpplet och blanda potatismjölet med lite vatten. Rör ner mjölet i grytan under omrörning och tillsätt äpplet. Låt alltsammans puttra sakta ca 5 minuter.
Servera grytan med ris och grönsaker.


Årets första löprunda

Nu är Öppet spår genomfört och det innebär att löpsäsongen är här. Inte långt kvar till Göteborgsvarvet nu!

Idag tog min första löprunda på jag vet inte hur länge och det var kanonväder. Vintervägar, solsken och -1 grad. Perfekta förhållanden att ta en löprunda längs sjön. Blev bara 40 minuter men det var en lagom runda att starta med.

Jag har byggt på mig en massa skidmuskler i låren som nu måste omvandlas till löparmuskler. Ska försöka springa ett långpass och ett intervallpass i veckan förutom min övriga träning för att vara i god form i mitten av maj.

Sälen-Mora 8.54.55

Jag tog mig till Mora på under 9 timmar. Alltså klarade jag mitt uppsatta mål. Tiden blev 8tim 54min 55sek. Dessutom så kom jag före sambon och det var nog tur för familjefriden :)

Det var dock riktigt tufft denna gång och jag är glad att jag kom i mål överhuvudtaget. Min rygg började smärta efter 8km. Fattar ni, 8km! Då var det bara 82km kvar... Det var bara att försöka ignorera smärtan och åka på. I Evertsberg drabbades jag av illamående och kunde inte äta mina bars, som jag mycket väl hade behövt. Drack lite blåbärssoppa som jag med nöd och näppe fick behålla. Inte heller i Oxberg ville min kropp att jag skulle äta utan den ville att jag skulle åka hem och lägga mig i sängen.

Jag är ju så fruktansvärt envis och tävlingsinriktad så jag hade aldrig en seriös tanke på att bryta men det skulle vart skönt för de 2 kommande milen var de värsta jag någonsin åkt.

Vädergudarna är inte på min sida när det gäller Öppet Spår men jag håller tummarna på att jag förtjänar bättre nästa år. För trots att jag sa igår att det skulle dröja flera år innan jag skulle åka skidor igen och att kroppen värkte så jag knappt kunde sova inatt så är jag nu helt övertygad om att jag ska åka nästa år.

Någon som ska med?

Vill ni se nå kul? Klicka in HÄR och välj Öppet spår måndag i rullgardinsmenyn och skriv i mitt startnr: 10770 så visas en bild på mig alldeles vid målgången. Det är bland den gräsligaste bilden jag sett på mig själv. Aldrig att jag kommer att beställa den...

RSS 2.0