Pussad av Bert-Åke Warg

Japp, jag blev grundlurad :)

Han som jag minns som farbrorn i maskinrummet i Rederiet och som ugglan i Hedvig åker runt och föreläser på en massa äldreboenden. Han var på samma ställe som oss idag och gick omkring och skämtade med alla. Han sa till mig att jag skulle lukta hur hans nya parfym luktade bakom hans öra och när jag luktade gav han mig en puss på kinden och skrattade. Snacka om att bli grundlurad men roligt var det :)

Har dessutom varit med på en radioinspelning för Radio Dalarna idag som ska sändas nån torsdag morgon - händelserik dag med andra ord,.

Nu är det dags för en efterlängtad middag - paj med spenat, broccoli och fetaost - samtidigt som jag tittar på Grey's Anatomy.

Bröd.

Passar väl på att uppdatera bloggen med två inlägg samma kväll ;)

Jag har bakat bröd igen och det här blev också riktigt gott. Det är ett bröd som är lite mindre fiberrikt men mycket smakrikt!


Snabb rågsiktslimpa
6 dl rågsikt
2 dl vetegroddar
½ dl russin
½ dl linfrön
1 msk bikarbonat
4 dl havremjölk
½ dl rapsolja
½ dl lättsötad lingonsylt

Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman alla ingredienser till en smet och fördela jämt i en smord och bröad avlång brödform, 1½ liter.
Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt brödet svalna en stund innan du stjälper upp det och vänta med att skära i det tills det kallnat.

Plastparty. Kakbuffé. Rappakalja.

Så kan helgen sammanfattas men tillägas ska att allt detta innebar en massa underbara vänner runtomkring mig! Jag hade besök hela helgen av Hanna och Maria - fantastiskt kul att ses igen. Det blir ju så sällan nuförtin.

På fredagkvällen hade jag ett Tupperware-party och nästan alla köpte en ostkupa med ett speciellt filter som ska transportera bort fukten. Jag hade bakat bröd som vi mumsade på efteråt - grötbullar med surdeg och morötter. Ska försöka göra ett recept av det men eftersom jag gör allt på måfå är det lite svårt. Det kommer så småningom!

På lördagen var vi på kakbuffé på MA's konditori och åt MASSOR av godsaker :) Tur att jag bara går dit max 1ggn per år. Denna vecka är alla sötsaker bannlysta för att kompensera lördagens intag.

På kvällen blev det ett par omgångar Rappakalja och jag var faktistk hyffsat bra på att hålla masken men kul var det ändå!

Syrran klagar på att jag är dålig på att uppdatera min blogg och jag håller helt med.... MEN jag har faktiskt bättre saker för mig. Just nu håller jag på med en massa pyssel - skulle vilja övertrassera mitt bankkort på Panduro just nu. Jag har oerhört svårt att förstå hur folk hinner uppdatera sin blogg flera gånger om dagen. Jag hinner ju knappt se på tv - vad gör jag som de flesta andra bloggare struntar i...?

Kärr. Lera. Vatten. Glädje.

Japp, så kan jag sammanfatta Tjurruset i lördags. Det var sjukt roligt att springa upp och ner i skogen, bland stock och sten, blöta kärr och myrar. Det blev ett bad i oktober också eftersom vi fick lov att springa igenom - eller snarare simma igenom - en liten å.


Kass bild men det här är iaf ån - mamma sprang dit för att försöka få en bild av mig och det lyckades även om det blev suddigt.


Det var så roligt att springa att jag ska ställa upp igen nästa år. Jag sa till Sara att det var bland det roligaste jag gjort. Mitt mål var att springa på under en timme och det målet klarade jag galant för jag sprang i mål på 55.21 :) Alla i laget sprang på under en timme och alla var helnöjda. Inte nog med att vi var nöjda - vi kom på 4:e plats i lagtävlingen!


Fight Girls - vilket lag :)


Vi hade fin hjälp från en hel hög supporters. Sara hade gjort den fina skylten och hon delade ut blommor efter målgången :)


Utpumpad och blöt - skorna vägde bly.

Det trodde jag aldrig!

Jag trodde aldrig att jag som hälsopedagog skulle arbeta med äldre och än mindre att jag skulle gå leende till jobbet varje dag men jag upphör aldrig att förvånas... Jag är så glad för att det är så och det är väl kanske är dags för mig att ha tur nu :)

Kolla in dess artiklar så förstår ni vad jag menar :)

http://www.dt.se/nyheter/borlange/article361951.ece

http://www.dalademokraten.se/Nyheter/Borlange/Det-ar-sa-roligt-sa-svangigt/

Quinoapannkaka.

Jag har hittat ett helt fantastiskt recept på pannkaka - med quinoa!!!!



Pannkakorna blev fantastiskt goda, den lite nötiga smaken på quinoan passade jättebra i pannkakan. De ska göras lite mindre än vanliga pannkakor för att hålla ihop så det kan ta lite längre tid att steka men det är absolut värt det :)

Det här behöver du:

3 ägg
4 dl havre- eller sojamjölk
1½ dl vetemjöl
1½ dl kokt quinoa (1dl okokt)

Blanda alltsammans och stek i en liten stekpanna eller plättpanna. Servera med färska bär och njut!

Magisk gröt.

Jag har gjort grötblandning i flera år men häromveckan blev den lite annorlunda för jag hade lite gryn, flingor och frön över från min müsliblandning och det blev fantastistk god gröt. Nu kommer jag nog äta sån gröt resten av mitt liv.

Den goda gröten är superenkel men magiskt god :) Jag rostade havregryn, rågflingor och lite blandade frön som jag skulle göra müsli av tillsammans med torkad frukt, quinoapuffar och bovetepuffar. Det blev lite mycket av den rostade blandingen så jag rörde i den i min grötblandning och morgonen efter åt jag en gröt som var jättegod. It was a disco in my mouth - som Madde skulle ha sagt :)



För att få till den här goda gröten blandar du rågflingor, havregryn (eller andra gryn och flingor), lite kanel och solrosfrön. Droppa över lite vatten och rosta blandningen i ugnen ca 15 min i 175 grader. Blanda sedan i lite linfrön, pumpakärnor och ev. russin och osvavlade aprikoser. Koka gröten som vanligt och njut!!!

Mindre än en vecka kvar...

Japp, på lördag är det dags för det leriga Tjurruset som Sara lurade in mig i :) Det ska bli roligt att skita ner sig lite och hon har ju lovat tvätt och bad efteråt!



Jag var ute och sprang idag för första gången på länge - har dock tränat en massa på Friskis så det var inga problem med konditionen. Motivationen var det dock stora problem med men tack vare att Anders ville med ut så var det lite lättare. Det är ju så himla skönt att komma ut i friska luften och träna - motion och frisk luft samtidigt :)

Jag har fått en enorm längtan efter en kökssoffa och jag ringde mormor och morfar igår för att höra om de hade nån på vinden nånstans. Mormor sa nej, det trodde hon inte men morfar sa att det fanns en kvar efter hans mor. Jag blev överlycklig och sa att vi skulle komma idag för att titta på den. Innan vi hann åka dit så ringer morfar och säger att min morbror varit på vinden utan att hitta soffan och då hade morfar kommit på att de sålt den på auktion. Typiskt! De skulle åka till Tulavippan nån dag för att se om det finns nån där, hoppas hoppas!!!

Nya gardiner ska jag sy till köket men hittar inget tyg som jag riktigt vill ha =/ Har haft en pysslar helg, lugn och skön! Målade ramar igår som jag ska sätta upp på väggen med bilder på släkten. Beställde bilder idag från mina månader i Asien - hela 450 bilder. Ska bli så kul att se dem om några dar - det är något speciellt med "riktiga" kort! Idag har jag satt upp nya gardiner i vardagsrummet för de andra hade setat där alldeles för länge. Var på Kupolen och köpte svart tjockt flätat bomullssnöre som jag ska ha som omtag till gardinerna i sovrummet. Jag hittade de svarta gardinerna till superpris, dom som jag velat ha jättelänge men det blev sådär. När jag nu får omtag tror jag att det blir hur bra som helst :)

Bröd.

Jag gjorde ett så gott bröd häromdagen som jag bara måste dela med mig av. Detvar ett sånt här lättbakat bröd med bikarbonat som bara behöver röras ihop och sen gräddas.


Supergoda limpan

3dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl rågkross
1 dl pumpakärnor
½ dl linfrön
1 msk bikarbonat
1 tsk kummin
½ tsk salt
1 dl lättsockrad lingonsylt
1 lit lättfil

Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman alla ingredienser och häll degen i två smorda och bröade avlånga bakformar (1½lit). Grädda i ca 50 min. Stjälp upp brödet ur formen, låt kallna och skär sedan i lagom tjocka skivor. Frys in det som ska sparas för bröd gjort på bikarbonat och/eller bakpulver blir fort torrt och tråkigt.

Absolut Kanelbulle

Bullbaket i helgen gick riktigt bra. Som vanligt så tyckte jag det var väldigt avslappnande men det var roligare än vanligt när vi var två - nästan tre. Madde läste ett par gånger i receptet.



Sara stod för rörandet av både deg och fyllning medan jag gjorde iordning bullarna.



Madde gjorde dock annat - hon skrev brev till Saras alla grannar om att det skulle bli fest till kvällen. Det roligaste var att vi skulle hitta någonting som skulle fungera som kavel och vi hittade världens bästa grej... :) Jag har funderingar på att byta ut min vanliga, gamla hederliga kavel mot en flaska Absolut!



I och med att vi använde en Absolut Vodka flaska har vi nu skapat en ny sprit smak - Absolut Kanelbulle!



Den här bullen ler :) Den var väl så glad att komma ut ur ugnen och se fyra snygga tjejer! Vi bjöd sedan på bullarna när gästerna kom och det blev populärt. När jag kläckte idén om att baka bullar och sa till Sara att det skulle dofta så gott när alla kom på kvällen. Då sa hon: "Alla kommer tro att dom har gått fel"! Haha!

Stockholm.

Har varit i sthlm i helgen och bott hos den "hemska" tjejen som lurat in mig i laget som ska springa Tjurruset. Snacka om mysig lägenhet och första natten var mysig då jag fick äran att sova bredvid henne men natten till idag fick jag sova bredvid hon som lät som ett tröskverk hela natten - men jag sov ändå :)

Vi bakade kanelbullar igår eftersom det var kanelbullens dag - lägger upp bilder imorgon för batteriet på min kamera vill nå helt annat än vad jag vill. Alla som kom till inflyttningsfesten på kvällen blev välkomnade med bullar och mitt smeknamn blev "bullfia" och "bulltjejen" :) Till festen kom oväntat Mysröven (Hanna) och hennes pojkvän, jag blev så glad. Asien-gänget var samlat igen, kul! Karolina dök också upp helt oväntat och det var också sjukt kul!

Åkte hem tidigt idag för att vara med på juniorgympan och det kom ganska många barn idag. Dom är så söta! Nåt ännu sötare fick jag se lite senare då vi åkte och hälsade på nyfödda Nelly. Hon är det sötaste jag sett på länge :)

Nu börjar ögonlocken trilla neråt så jag återkommer imorgon med bilder från helgen - ffa från bullbaket med den utomordentliga kaveln...

Vasaloppet

Ja, det ska jag ju åka - eller öppet spår i alla fall. Jag måste ju försöka komma i någorlunda form och det går knappast att bara hoppas på att snön kommer tidigt så jag hinner åka mycket skidor. Tog tag i saken förra veckan och köpte gummiband som jag ska träna armar och rygg med. Den ska sättas fast i dörren och sen är det bara att dra och dra för att bygga starka muskler. Har dock varit lite halvkrasslig så jag har som mål att testa den nästa vecka istället.


Casall Doorgym


Jag hoppas att det här hjälper mig att orka ta i och staka i hela 9 mil för jag ska banne mig ta mig i mål!!!

RSS 2.0