Ojojojoj...

Jag har glömt skriva med hur mycket ägg det ska vara i chokladkakan... Men nu är receptet uppdaterat - kolla HÄR!

En ny blogg.

Jag har startat en ny blogg - halsoguiden - där jag skriver om vad som händer på företaget och även lägger upp en del recept och tips. Så håll gärna utkik där om jag har varit inaktiv på denna blogg men jag ska försöka lägga upp mina recept på båda =) Nu kan ni läsa där om att vi säljer tre toppenböcker på Hälsoguiden. Hör av dig om du vill köpa!



Hälsosam chokladkaka

Jag vet att några har väntat på det här receptet länge och här kommer det äntligen =) Den senaste tiden har all min tid ägnats åt Hälsoguiden vilket är anledningen till att mitt bloggande legat på is men jag ska försöka bättra mig!

En hälsosam chokladkaka... Eller ja, kakor är väl aldrig nyttiga egentligen eftersom de oftast bara äts för att de är goda och oavsett om de är nyttiga eller inte så är de kanske onödiga kalorier. Men om det ska ätas något gott är det ju alltid bra om näringen kommer på köpet.


Hälsosam chokladkaka



200 g färska dadlar
1 dl vatten
1 dl kakao
3 dl fullkornsvete
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
2 ägg
1 dl kallpressad rapsolja
1 msk honung


Sätt ugnen på 175º C. Kärna ur dadlarna och dela dem i mindre bitar. Koka upp vattnet och dadlarna i en kastrull under omrörning tills det bildas en tjock slät kräm. Dra krämen från värmen och låt svalna något. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner raspolja, honung och ägg i dadelkrämen. Blanda dadelkrämen med de torra ingredienserna och fördela smeten i en 1½ liters bakpappersklädd form. Grädda kakan 25-30 minuter.


Core Bosu




Igår provade jag på att träna med en bosu boll för första gången och det var sjukt häftigt. Ungefär som vibrationsträning utan maskin. Varenda liten muskel i kroppen fick jobba för att hålla kroppen i balans. Jag testade Core Bosu på Friskis&Svettis Örebro när de hade prova på-pass på sitt 20-års jubileum.

Vi låg på bollen (som tjejen ovan) och vi FÖRSÖKTE stå stilla, vi gick upp och ner, vände på bollen och stod i en VÄLDIGT ostadig planka och snacka om att det kändes. Vi gjorde även armhävningar med bollen mot golvet - vingligt som tusan men snacka om att det var bra träning.

Prova om ni får chansen!


Jag och bokföringen åkte till Örebro.

Nu sitter jag i Örebro och myser. Jag åkte igår eftermiddag med tåget från Borlänge. Med mig hade jag datorn och mitt nya bokföringsprogram så jag bokförde hela vägen till örebro. Skönt att jag kommit igång med det :)

Nu börjar det lukta jättegott! Jag tog även med mig min surdeg på tåget igår och jag har haft en ciabatta deg på jäsning hela natten. Allt för min ciabatta-älskande Sara :) Om 10 minuter har vi nygräddade fullkornsciabatta. Vilken morgon!


Idag ska vi på 20-års jubileum på Friskis&Svettis Örebro. Ska bli skoj!

Tjejkväll!


Varm välkommen på TJEJKVÄLL onsdag 30/9 kl 18.00 på Hälsoguiden och Salong YoUniC.
Under kvällen har du chansen att få individuella hälsoråd, mäta ditt blodtryck och ta del av kvällens specialerbjudanden. Du får även stylingtips och råd om hur du lägger en snygg make up.

Tid: KL: 18.00-21.00
Plats: Hälsoguiden och Salong YoUniC, Vattugatan 9 Borlänge
Pris: 100:-

Anmälan görs på Salong YoUniC. Begränsat antal platser. Först till kvarn!


Föreläsning om tillsatser

Imorgon borde alla som är intresserade av tillsatser i mat bege sig till Forum i Kvarnsveden, Borlänge. Då är det nämligen föreläsning med Tommy Svensson som skrivit boken "Handbok för den kräsne konsumenten" om just tillsatser.

Datum: Onsdag 16 september
Tid: 18.00
Pris: Endast 40:-



Hawaiikyckling

När jag var mindre åt jag ALLTID hawaii när vi beställde pizza och jag är barnsligt förtjust i ananas. Ta till exempel när jag kom till Thailand för 1½ år sen och åt MINST en ananas om dagen. Den här rätten är inspirerad av hawaiipizza men långt ifrån lika flottig och energirik men minst sagt lika god. Bilden är däremot inte rättvis mot denna fantastiska maträtt men det är sånt som händer...



Hawaiikyckling
4 portioner



4 färska kycklingfiléer
400g krossade tomater
4 ananasringar
3 vitlöksklyftor
1 msk oregano
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g lagrad ost, max 10 %

Värm ugnen till 225º C. Finhacka vitlök och blanda ner i de krossade tomaterna tillsammans med de övriga kryddorna. Häll tomaterna i en ugnsform och lägg ner kycklingfiléerna. Lägg en ananasring på varje kycklingfilé och strö över lite riven ost på den ananastäckta kycklingen. Sätt in formen i mitten av ugnen ca 30 minuter. Skär i en av filéerna för att vara säker på att kycklingen är klar. Saften ska vara klar och genomskinlig.
Servera ris och en sallad till.


Jag älskar Willys!

Ja, det gör jag verkligen. En generell uppfattning som jag länge haft är att butikskedjornas egna lågprisvarumärken är fulla i tillsatser och inte skulle hamna i min kundvagn men när det gäller willy's har jag ofta fel. Självklart säljs det skitprodukter under willy's egna varumärke också men jag har hittat många bra grejer på sistone. De kanske har hakat på hälsotrenden dem också.

När jag var på Willy's sist var det dock slut på torkade tranbär som jag längtat så efter. Jag var på jakt efter en burk tomatpuré och hoppades att jag skulle hitta en utan en massa strunt i. I stort sett alla innehöll konserveringsmedel och vissa även aromämne men Willy's tog hem segern med sin tomatpuré som bara innehåller tomater och salt.

Utan konserveringsmedel håller den sig dock bara ett par dagar i kylen och efter lite funderingar kom jag på vad jag skulle göra - frysa in såklårt. Jag klickade ut tomatpuré i en isform och frös in. Det blev ca 1 msk tomatpuré av varje istbit så det blir perfekt till att smaksätta höstens goda grytor med - helt tillsatsfritt :)


    

Tomatpuré + isformar = SANT


Matsedel v. 38

Bättre sent än aldrig - det är ett bra uttryck tycker jag och passar in på detta sena inlägg om veckans matsedel. Den här veckan har våra vardagsrätter innehållit tomat i någon form. Det är ju tomattider nu så varför inte...?





Måndag:
Hawaii-kyckling och ris

Tisdag:
Kryddig fisk och tomatlinser.

Onsdag:
Pasta med ugnsrostade grönsaker och bönor.
Recept

Torsdag:
Daniels böngryta.
Recept


Some updates..

Har varit sjukt dålig på att uppdatera på senaste tiden eftersom jag haft fullt upp med att starta upp Hälsoguiden (www.halsoguiden.org) och nu håller jag på att ragga kunder för fullt. Första tiden består av massa marknadsföring och lite rådgivninge men sånt är livet.

Har haft en underbar eftermiddag kväll med syrran idag - åt en supergod sallad på peace&love caféet.

Träningen har legat ungefär som prio 10 den senaste tiden men hittills i veckan har jag hunnit med 2 styrkepass - först mitt värdpass och sen skivstång idag. Yes, jag kommer ha träningsvärk ett par dagar :) Det är sjukt vad muskler kan försvinna snabbt! Nu satsar jag för fullt för att bygga upp min kropp inför Öppet spår 2010.

Tjejmilen gick rätt bra trots att jag var på bröllop dagen innan och dansade till strax efter kl 02, kom hem vid 03 och klev upp strax efter 06. Sprang på 45.46 som är en försämring av tiden från förra året men jag hade heller aldrig räknat med att jag skulle springa snabbare eftersom jag hade total sömnbrist och hade träningsvärk efter en idiotisk intervallträning i Säterdalens trappor. Försämringen var dock endast 17 sekunder.

Jag har några bra recept som är kladdade på några papper som ligger och dammar på bordet bredvid datorn. Nästa gång jag får lite tid över ska jag lägga in dem. Det är recept på en supergod kycklingrätt som jag kallar Hawaii-kyckling och en "nyttig" chokladkaka samt kryddig fisk.

Håll ut så kommer det!

Invigning imorgon

Jag borde verkligen, verkligen gå och lägga mig. Invigningen är imorgon kl: 10-18. Det ska bli så kul men ändå skönt när det är över. Det har varit så galet mycket nu på slutet och prislistan fick vi inte klar förrän alldeles nyss. Som jag märkt tidigare jobbar jag grymt bra under press.

Visitkorten, presentkorten och vår banderoll kom idag. Presentkorten är grymma, supersnygga!

Vi ska bjuda på mitt egenkompnerade hälsogodis imorgon på invigningen - kakaopraliner och choklad- och jordnötsbollar. Har du vägarna förbi Borlänge centrum får du jättegärna titta in :) Vi håller till i samma lokaler som Salong YoUniC på Vattugatan 9, nedanför Almas Café och mittemot polishuset.

Så här ser loggan ut som hänger på en banderoll i fönstret.
 


Så småningom kan ni också kika in på hemsidan: www.halsoguiden.org men ännu är den under uppbyggnad.

RSS 2.0