Kikärtsgryta

Jag har lagat en underbart god kikärtsgryta och jag längtar till lunchlådan imorgon då den kulinariska rätten kommer att skyfflas in i min mun igen :) Den var så himla enkel och god som någonting avancerat!!! Ni ska få receptet.

1 gul lök
1 vitlöksklyfta (stor)
1 msk curry
1 tsk koriander
0,5 tsk kardemumma
1 äpple
1 tsk ekologisk buljong
1-2 msk tomatpuré
1-2 dl vatten
3 dl kokta kikärtor
persilja

Hacka löken och stek den blank i lite olja. Strö över kryddorna och rör om. Skala och tärna äpplet och blanda ner i grytan. Tillsätt buljong, tomatpuré och vatten. Låt koka ca 10 min. Rör ner kikärtorna och låt grytan koka upp. Ta bort den från värmen och strö över persilja.
Servera med en sallad,

Varför...?

Jag blir så irriterad på att saker förpackas i förpackning efter förpackning. Behövs det verkligen två förpackningar??? Måste en te-påse ligga i en papperspåse som sen ligger i en pappkartong som DESSUTOM är inplastad... Hmm!!! Miljövänligt och bra. FRIGGS har däremot tepåsar som "enbart" ligger i en inplastad kartong så det är väl lite bättre men i fortsättningen ska jag försöka att bara köpa lösvikts te för att spara på förpackningsmaterial.

Hur kunde det hända...?! Ja, jag menar Sanna Kallurs häcklopp. Varför? Jag mår så dåligt...och hur ska då jänta själv må? Jag hörde på radion och har undvikit att titta på loppet, kommer säkert bara börja storgråta. Jag lider verkligen med henne! Det som såg så lovande ut igår, drömmar kan snabbt gå i kras så det är bäst att försöka ta till vara på nuet när det är som bäst.

Nej, nu räcker det med upprörda känslor. Jag började mitt nya jobb idag och jag är alldeles vimmelkantig efter en massa information som jag fått, både från chefen och genom att läsa en massa papper. Det kommer bli roligt när det väl drar igång på riktigt, ett par veckors planerande först bara :)

Nu ska jag vänta hem mannen och sedan ska vi ta en joggingrunda tillsammans innan jag ska äta en efterlängtad middag.

Hej svejs!

Tarmsköljning.

Igår var det dags för tarmsköljning nummer två och det blev tydligen en rejäl en - enligt hon som gjorde det. Jag är beredd att hålla med eftersom jag var helt sjukt trött hela dagen efteråt. Somnade innan jag skulle äta middag och gud så skönt det var. Idag känns magen mycket bättre och jag ska nu verkligen kämpa för att bli av med allt överskott på gallsyra som finns inuti mig. Det är inte det minsta roligt att ständigt vara trött och egentligen är det ju rätt enkelt att bli "FRISK". Om jag äter "rätt" så ska jag lyckas bli pigg och ha en platt mage. Fick förklarat för mig igår att min enorma morgontrötthet förmodligen beror på all gallsyra. Jag har väl så länge jag kan minnas varit morgonpigg och den senaste tiden varit totalt utslagen varje morgon. Nu vet jag förmodligen orsaken och ska göra allt för att försöka rätta till det.

Bort med jäst, socker och konstiga tillsatser. Ska vara försiktig med fettet också eftersom det är gallsyrans främsta uppgift att spjälka det. Ska även undvika svamp - som jag älskar - så jag inte bidrar med fler svampsporer i min mage. Plockade dock kantareller igår men dom får ligga i frysen tills jag byggt upp en bra blandning av bakterier i tarmen.

Nu är det 18 dagar kvar till Tjejmilen och jag är inte direkt tränad för målet jag satt upp. Ska äta lite lunch och dra mig ut i spåret tänkte jag men jag är fortfarande slut sen igår och har en enorm träningsvärk från gymmet i måndags så det bär emot. Jag vet att det förmodligen blir bättre om jag tränar och ska försöka ta mig ut efter lunch.

Fet, fetare, fetast!!!

Lyssnade på radion imorse när jag var ute på min första morgonpromenad på - ja, jag vet inte hur länge, och de pratade om en undersökning som gjorts i USA. De hade kommit fram till att om 40 år kommer ALLA amerikaner att vara feta om andelen feta ökar i samma takt som det gjort hittills. Alltså FETA, det är ju fruktansvärt! Nu kommer trenden förhoppningsvis ändras men med alla nya bantningskurer som leder till jojobantning så är nog risken stor att andelen normalviktiga personer är sällsynta.

Har blivit upprörd här varje gång jag sett reklamen för det nya viktminskningshjälpmedlet "One Week" som INTE är en lågkolhydratdiet och INTE ett aptitdämpande system men vad ÄR DET DÅ som är så revelutionerande??? Jo, ett program som med bra kost och motion leder till viktminskning. Nej, men är det sant...? Det har jag väl aldrig hört förut ;P När jag försöker läsa lite mer om produkten visar det sig att det i stort sett endast är ett tillskott av en massa vitaminer. Ska du dra ner på energiintaget är det riktigt svårt att få i sig alla vitaminer och mineraler du behöver från maten så ett tillskott kan behövas, men det är väl knappast en viktminskningsmetod, eller? Vitamnin och/eller mineralbrist kan göra dig sugen på mer mat trots att du uppnått ditt energibehov, vilket lätt kan leda till att du äter för mycket. Detta leder i sin tur till viktuppgång. De feta amerikanerna är övergödda men i de flesta fall också undernärda, ingen bra kombination direkt.

Jag var ute och sprang igår för första gången på 1½ månad. Först var det ju mitt knä som kändes längt ifrån bra och sen får jag ont i halsen. Typiskt! Jag hade lovat mig själv att jag skulle ta min första löptur igår (den första är alltid svårast att få motivation till). Det var så fantastiskt skönt att komma ut och springa på barrtäckt skogsstig med musik i öronen men det var nära att jag stannade hemma och sov middag. När jag väl kommit ut resulterar det oftast i en skön känsla. Tänk om den här känslan gick att beskriva - eller ännu bättre - överföra till dom som har svårt att komma igång.

Nu ska jag laga mig lite lunch - kyckling och tomatris med guacemole

RSS 2.0