Orientalisk gryta
En gryta med många olika kryddor men mycket enkel att göra. Fläskköttet kan även bytas ut mot kyckling.
Orientalisk gryta
4 portioner
600 g fläskkött
350 g vitkål
2 gula lökar
1 msk olja
1 msk curry
½ tsk torkad ingefära
1 tsk vitlökspulver
½ tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl vatten
2 dl kokosmjölk
1 tsk soja
1 äpple
½ msk potatismjöl
Strimla fläskköttet och vitkålen. Skala och skiva löken. Fräs curryn i oljan i en gryta. Lägg i lök och vitkål och låt fräsa någon minut under omrörning. Rör ner köttet i grytan och tillsätt kryddorna. Häll i vatten, kokosmjölk och soja. Låt koka 15 minuter och rör om då och då. Tärna äpplet och blanda potatismjölet med lite vatten. Rör ner mjölet i grytan under omrörning och tillsätt äpplet. Låt alltsammans puttra sakta ca 5 minuter.
Servera grytan med ris och grönsaker.