Mysig helgfrukost
Dessa plättar är glutenfria för min mages skull och innehåller betydligt mer protein och mindre kolhydrater än ”vanliga” plättar.
Ricottaplättar
ca 20 stycken
½ dl havregryn
½ dl mjölk
125 g kesella 1%
125 g ricottaost
3 ägg
1 krm vaniljpulver
kokosfett till stekning
Finfördela havregrynen i en mortel och blanda med mjölken.
Dela äggen i vitor och gulor. Lägg vitorna i en metallbunke och vispa til hårt skum.
Blanda gulorna med kesella, ricotta och vaniljpulver.
Tillsätt havregrynen i ricottablandningen och vänd försiktigt ner äggviteskummet.
Hetta upp en stekpanna med lite kokosfett och klicka ut smeten i pannan.
Stek ett par minuter på varje sida.
Ät plättarna med frukt och bär. Lite keso är också gott till!
Kommentarer
Postat av: sandra
gud vad gott med plättar :D
Trackback