Shepherd's tacopie

En paj utan pajdeg - kan det kallas paj...?! Hur som helst så blev den här rätten fantastiskt god och nyttigare än en vanlig paj. Som vanligt gjorde jag min egen variant och jag valde att ersätta hälften av köttfärsen med bönor och kryddade alltsammans med tacokrydda.


Shepherd's tacopie
4-5 portioner



Fyllning
2 gula lökar
250 g köttfärs
250 g kokta kidneybönor
1-2 röda paprikor
3 msk KryddJohans tacokrydda
½ dl vatten

Mos
800 g potatis
1 dl havredryck
1 tsk paprikapulver
salt
vitpeppar
50 g lagrad ost, 10%

Skala och koka potatisen tills den blivit mjuk. Slå av vattnet och låt potatisen stå och ånga av en stund. Häll i havredryck och tillsätt paprikapulvret. Använd elvispen för att göra ett slätt mos.Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ moset åt sidan medan fyllningen förbereds.
Sätt ugnen på 200°C.

Hacka löken och strimla paprikan. Stek lök och köttfärs tills köttfärsen är genomstekt. Tillsätt tacokryddan och vattnet. Rör om och tillsätt bönor och paprika som för puttra med några minuter. Fördela fyllningen i en pajform och bred över moset. Strö över finriven ost och grädda sedan pajen 20-25 minuter i nedre delen av ugnen.
Servera pajen med rejält med grönsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0