Kycklinggryta med ingefära, apelsin och dragon
Det här blev en god kycklinggryta som jag serverade till kokt potatis men tyvärr har jag ingen bild.
Kycklinggryta med ingefära, apelsin och dragon
4 portioner
600 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
½ msk riven ingefära
½-1 msk dragon
salt
peppar
5 dl vatten
2 gula lökar
2 lagerblad
2 morötter
1 msk potatismjöl
1½ dl apelsinjuice
Använd hela kycklingfiléer eller dela dem i större bitar. Strö över salt, peppar, riven ingefära, hackad vitlök och dragon. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn filéerna runt om. Lägg över kycklingen i en gryta och vispa ur stekpannan med lite av vattnet. Häll vattnet i grytan och tillsätt skivad lök, slantade morötter och lagerblad. Låt puttra under lock 10-15 minuter. Rör ut potatismjölet i apelsinjuicen och häll i grytan under omrörning tills såsen tjocknar. Den för INTE koka! Smaka av med salt och peppar.
hmm låter gott!