Choklad och apelsinpaj

Nu ska ni få receptet på denna underbara paj som jag garanterat kommer att göra fler gånger. Som mamma sa är den nog godast för de som är vana med lite mindre söta saker men för mig som ÄLSKAR mörk choklad så är den här pajen en dröm.





Choklad och apelsinpaj
8 portioner

Pajdeg
125 g bregott mellan
1 ägg
½ msk honung cacao/apelsin
2 msk kakao
2½ dl bovetemjöl

Fyllning
2½ dl havredryck
1 ägg
2 äggulor
1 msk vetemjöl
1 tsk honung cacao/apelsin
100 g mörk choklad
1 krm Bourbon Vanilla
rivet skal av 1 apelsin
valnötter till garnering

Värm ugnen till 200º C. Arbeta ihop bregott, ägg honung, kakao och mjöl till en deg. Tryck ut den i en lite mindre pajform och förgrädda i 15 minuter.
Blanda havredryck, ägg, äggulor, och mjöl i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Den ska inte koka! Bryt chokladen i bitar och rör ner i krämen tillsammans med vaniljpulver och apelsinskal. Rör om tills chokladen smält. Fördela krämen i pajskalet och strö över grovhackade valnötter.
Grädda pajen i 10 minuter.

Servera pajen kall tillsammans med apelsin skuren i mindre bitar.

Kommentarer
Postat av: Andrej

Låter som himmelriket. Blir så till helgen.

PS. Har inte gjort fiskbullar med makrill ännu. Det blir till helgen det också. Återkommer med smaksensationen.

2009-03-23 @ 22:29:01
URL: http://http:/www.rysken.blogspot.com
Postat av: Mamsen!

En underbart god födelsedagskaka.

2009-03-23 @ 22:44:05
Postat av: Katarina

Hej,

Har följt din blogg ett tag nu och vill bara säga att du har grymt bra recept. Pajen kommer även att bli min favorit, det vet jag.

2009-03-25 @ 15:18:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0