Solrospesto med oregano

En pesto går att variera i all oändlighet men till denna har jag valt att använda solroskärnor och oregano. Det går att byta ut parmesanosten till en annan ostsort eller ta bort den helt. Oreganon kan bytas mot basilika eller persilja. Använd de ingredienser som du tycker bäst om.



Solrospesto med oregano

25 g färsk oregano
100 g solrosfrön
1 dl (40g) riven parmesanost
1 dl olivolja
1½ dl vatten
2-3 hackade vitlöksklyftor
2 msk färskpressad citron
salt
vitpeppar

Blanda allt utom salt och peppar i en mixer. Mixa till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.
Förvara i en tät glasburk i kylskåpet.
Servera peston blandad med pasta, potatis eller matvete, -korn eller -havre. Den är även god på en smörgås istället för smör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0