Lax- och spenatpaj

Lax och Spenatpaj
4 port.



Pajdeg
2 dl havregryn
½ dl olivolja
1 dl vatten
2 dl grahamsmjöl
lite salt

Blötlägg havregrynen i vattnet och oljan ca 15 min. Krydda och arbeta in mjölet till en smidig deg. Kavla ut och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200 grader.

Fyllning
250 g lax
300 g fryst spenat
100 g fetaost
3 ägg
2½ dl havremjölk
1 msk hackad dill
1 krm vitpeppar
½ tsk salt

Tina spenaten, kramar ur vattnet och fördela den jämt i pajskalet. Skär laxen i smala strimlor och sprid ut över spenaten. Smula fetaosten över. Vispa äggen, tillsätt havremjölk och kryddor. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda ca 30 min i mitten av ugnen.
Låt gärna stå en stund innan servering.

Kommentarer
Postat av: Andrej

Låter riktigt mums. Det blir en sådan på torsdag - tack för tipset.

2009-02-02 @ 12:56:53
URL: http://www,rysken.blogspot.com
Postat av: Sara

låter jätte gott! vad är det för lax man ska ha? går det bra med laxfilé?

2009-08-08 @ 18:33:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0