Hur ska man prioritera?

Jag fick ett roligt mail från mamma som jag bifogat nedan. Det beskriver rätt bra hur stressande dagens samhälle är och att dygnet är alldeles för kort. Jag skulle glatt ta emot några extra timmar per dygn, någon mer som känner igen sig?

--------------------------------------------------------------------------------------------------

HUR SKA MAN PRIORITERA?
Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett  äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en  apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att  undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!    
Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag och sedan   kissa lika mycket, vilket  fördubblar tiden man hittills har tillbringat på toa. Man måste också dricka ett  glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad  de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen, annars är det illa!  
Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt.  Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem!  Och ett glas öl (jag minns inte varför det var  nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte  så mycket, du kommer inte ens att märka det.
Man ska också äta  nötter och bönor/ärtor varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärtor. Du ska  äta 4 till 6 måltider per dag, lätta  måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det  5 timmar!
Och så en sak till: efter varje måltid ska du  borsta tänderna. Borsta dina tänder efter  äpplet, yoghurten, bananen, nötterna, bönorna och ärtorna. Detta ska du göra så  länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet.  När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera  CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och  tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.    
Man måste också sova minst 8 timmar per dag och    jobba 8 timmar per dag, plus de 5  timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under  förutsättning att det inte är  trafikstockning när du åker till och från  jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det fungerar inte  längre, eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv  timme (ett råd: efter 15 minuters promenad, vänd tillbaka, i annat fall tar din  promenad en hel timme).
 Du måste också hinna med  att  träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.  
Bland allt annat måste du också hålla dig informerad,  dvs. läsa minst två dags- och några stycken  kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.  
Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli  rutinmässigt. Du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt   förföra din partner. För detta  krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.  
Du  ska också hinna med din familj, hinna  moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du  måste göra om du har barn eller husdjur.
När man räknar ihop allt detta ovan  behövs det minst 29  timmar.
Den enda lösningen är att göra  flera saker samtidigt!  
T.ex.  duscha med kallt vatten  och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar  badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som  i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.  
Då har du fortfarande  en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner  och släktingar. Drick vin efter  det , du kommer att behöva det.   
Sen om du skulle få 2  minuter över,
skicka detta mail  vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet,  vilket är som sagt väldigt nyttigt.
Dags för mig att  sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min  tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärtor), vet jag inte längre vad jag måste  göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.
Jag lär spara några  minuter om jag borstar tänderna samtidigt!

Kommentarer
Postat av: Bosse

Fia, Sen em gick det fRIsKiSLARM efter dig vid pass kl 17.15. Jens hade ingen som triggade honom varken som värd eller i första ledet. Han slet med alla sina armhävningar och fick ingen tillskottsenergi av dig. Du vet väl vad IF står för i IF F&S!? Jo, för Icke Frivilliga F&S.Utifrån ditt efternamn känner du någon Bror S eller någon som har eller har haft ATG-anknytning, frågar jag nyfiket.Är trigga verkligen ett svenskt ord, frågar jag mig nu när jag kommit så här långt. Nej, trigga är verkligen inget svenskt ord. Inte om man kräver att ett sådant antingen skall ha följt med de första inbyggarna eller ha uppstått på svensk botten.Andra icke svenska ord är jobb, garderob, betala, madrass, kajuta, piska, bank, kyrka, mur, torg.Trigga är ett sent lån från engelskan, av verbet trigger (off), som betyder 'starta', 'utlösa', 'väcka'. Det är bildat till substantivet trigger, som betyder 'avtryckare på ett skjutvapen', 'utlösare'.

Krya på sig innan jag börjar terra efter ett recept. Är terra verkligen ett svenskt ord ?2009-02-10 @ 20:32:38
Postat av: Bosse

'allo, 'allo, 'ia !

Redigera gärna om texten i "mammas" råd om hur vi skall prioritera. Smileys eller vad det heter går tydligen inte in i bloggtexten. Gör vänligen ett rent textdokument av texten som är rätt kul läsa. Krya på sig.

2009-02-11 @ 09:04:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0