Fiskbiff och dillmos



4 portioner

Fiskbiff
400 g sejfilé
200 g laxfilé
1 msk potatismjöl
2 msk havremjölk
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
½ krm paprikapulver
1 krm vitpeppar
olja till stekning

Dela fisken i mindre bitar och mixa den till en färs. Tillsätt potatismjöl, mjölk och pressad vitlök samt övriga kryddor. Kör mixern tills allt är ordentligt blandat. Låt stå cirka 5 minuter. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut lagom stora biffar. Stek på medelvärme tills biffarna är genomstekta.

Dillmos
1 kg potatis
2-2½ dl havremjölk
1-2 msk hackad dill
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka i osaltat vatten tills potatisen mjuknat, ca 15 minuter. Häll av vattnet och värm havremjölken. Tillsätt mjölken och vispa moset luftigt med elvisp. Smaksätt med dill, salt och peppar.

Servera gärna fiskbiffen och moset tillsammans med gröna ärtor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0