Svar om vörtlimpa

En läsare har provat att baka mina vörtlimpor på surdeg men tyvärr inte blivit nöjd med resultatet. Jag ska försöka svara på frågorna så att det blir bättre nästa gång!

Att limporna fastnade på bakplåtspapperet är lätt åtgärdat genom att strö lite mjöl på det nästa gång.

Anledningen till att jag sprutar in vatten i ugnen trots att bröden ska ha en mjuk skorpa är för att jag vill skapa ånga så att bröden lättare reser sig. Du kan även slänga in några isbitar i botten av ugnen.

Tråkigt att skorpan jäste upp så att det blev ett mellanrum mellan den och brödet. Prova att nagga eller snitta limporna nästa gång så ska det nog hänga ihop.

Fråga gärna om det är något mer ni vill att jag ska förklara eller tipsa om!

Kommentarer
Postat av: "Besviken"

Hejhej!

Tack för att du inte bara igorerade mitt "klagomål". Jag ska försöka göra om ditt vörtrecept, fast den här gången med dina tips ;D



Vill sen bara önska dig en God Jul och tacka för en sån bra inspirationskälla som du och din blogg är.

2009-12-12 @ 11:30:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0