Kakaopralin
Denna lilla boll rullad i kakao blev fantstiskt god och den ser riktigt onyttigt god ut tycker jag men det bästa av allt är att den innehåller mängder av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Torkad frukt är verkligen godis i rätt kombinationer. Liksom vanligt godis måste även detta godisintag begränsas men det är godis fritt från tillsatser och tomma kalorier.
Jag gjorde denna pralin med solrosfrön för att den även ska passa nötallergiker men det går även att använda sig av valfria nötter, t.ex. mandel eller valnötter.
Jag gjorde denna pralin med solrosfrön för att den även ska passa nötallergiker men det går även att använda sig av valfria nötter, t.ex. mandel eller valnötter.
Kakaopralin
ca 20 stycken
1 dl russin
5 torkade fikon
5 färska dadlar
1 dl solrosfrön
2 msk kakao
kakao att rulla bollarna i
Kör alla ingredienser i en mixer till en slät massa. Forma till små bollar och rulla dem i siktad kakao.
Förvara i kylskåp om det blir några praliner över.
ca 20 stycken
1 dl russin
5 torkade fikon
5 färska dadlar
1 dl solrosfrön
2 msk kakao
kakao att rulla bollarna i
Kör alla ingredienser i en mixer till en slät massa. Forma till små bollar och rulla dem i siktad kakao.
Förvara i kylskåp om det blir några praliner över.
Kommentarer
Postat av: novembersara
Hm, det där skulle nog inte gilla du
Trackback