Potatispaj med lök och fetaost

Imorse hade jag lagat påskbrunch till två av mina kompisar och den här pajen blev en riktig favorit. Den var god att äta som den var med en sallad till men det var även gott att äta den tillsammans med rökt lax.


Potatispaj med lök och fetaost
4 portioner



Pajdeg
2 dl havregryn
1 dl vatten
½ dl rapsolja
½ tsk salt
1½ dl finmalet fullkornsvetemjöl

Blanda alla ingredienser utan mjölet och låt havregrynen stå och dra i sig vätskan ca 15 minuter. Rör om så att grynen mosar sig. Arbeta in mjölet och kavla sedan ut degen så den passar en pajform med 25 cm i diameter. Täck formen med degen och förgrädda skalet ca 10 minuter i 200º C.

Fyllning
2-3 kokta potatisar
1 gul lök
1 röd lök
1 tsk torkad timjan
150 g fetaost

Äggstanning
3 ägg
2½ dl havredryck
1 tsk salt
1 rm vitpeppar

Skala och skiva potatisen tunt. Fördela den jämt i botten av pajskalet. Skala och strimla den gula och röda löken. Fräs löken mjuk i lite olja. Rör ner timjan och fördela blandningen i pajskalet. Smula över fetaosten. Vispa ägg och havredryck, blanda ner salt och peppar. Häll blandningen över pajen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Kommentarer
Postat av: Frida

Oj! Detta var det nyttigaste receptet på pajdeg jag någonsin stött på, kommer defenetivt prova i kommande pajer! :)

2009-08-02 @ 22:38:12
URL: http://fridasrecept.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0