Bagare nästa..?
Ja, jag börjar nästan fundera om jag kommer att bli bagare för nu har jag helt fastnat i surdeg och brödbak. Jag har gjort en vetesurdeg som bubblade som bara den. Den hade jäst ut på hela bänken när jag kom hem i fredags och den fortsatte bubbla i kylskåpet. Det resulterade i att jag fick lägga den i två burkar med tätt lock. Nu har jag alltså TRE burkar med surdeg i kylskåpet - två av vete och en av råg.
Med vetesurdegen har jag tänkt baka ciabatta till vårens picknickar - jag älskar picknick :)

Idag var jag till biblioteket för att låna en bok om brödbak. Med mig hem fick jag boken "Bröd" av Jan Hedh. Satte mig i solen på balkongen och läste om bröd i ett par timmar. Det fanns mycket gott i den boken och här ska det bakas kan jag lova. Jag är sugen på att baka något lite ljusare bröd som ska jäsas i korg och som ska jäsas länge i kylskåp för att få en fantastisk smak. Jag måste snart ta semester för att hinna baka allt jag vill - välbakat bröd tar sin lilla tid att baka men det är fantastiskt gott.
Jag bakade ett nytt surdegsbröd i helgen och det blev riktigt gott - precis som de andra jag bakade. De är snarlika alla surdegsbröd jag bakat hittills men ändå smakar de så olika. Receptet kommer!!!
Med vetesurdegen har jag tänkt baka ciabatta till vårens picknickar - jag älskar picknick :)

Idag var jag till biblioteket för att låna en bok om brödbak. Med mig hem fick jag boken "Bröd" av Jan Hedh. Satte mig i solen på balkongen och läste om bröd i ett par timmar. Det fanns mycket gott i den boken och här ska det bakas kan jag lova. Jag är sugen på att baka något lite ljusare bröd som ska jäsas i korg och som ska jäsas länge i kylskåp för att få en fantastisk smak. Jag måste snart ta semester för att hinna baka allt jag vill - välbakat bröd tar sin lilla tid att baka men det är fantastiskt gott.
Jag bakade ett nytt surdegsbröd i helgen och det blev riktigt gott - precis som de andra jag bakade. De är snarlika alla surdegsbröd jag bakat hittills men ändå smakar de så olika. Receptet kommer!!!
Kommentarer
Postat av: Johanna
Kan verkligen rekomendera boken! Har bakat många recept ur den men favoriten är rågsurdegsbröd med fikon och valnötter.
Trackback