Mat och bakpyssel
Jag lagade en god middag i helgen - superenkelt och nyttigt dessutom. Det blev ugnsrostade rotsaker, stekt halloumi och en saftig sallad. Till efterrätt blev det en - tro det eller ej - nyttig bananchokladkaka med "glass" till.
Rotsaksblandningen innehåller:
- kålrot
- potatis
- morot
- färsk broccoli
Detta har jag blandat med en egen olja som jag smaksatt med vitlök, chili och örter. Sedan strödde jag bara över lite havssalt och skjutsade in allt i ugnen.
Bananchokladkaka
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, yoghurt, mosad banan och det uppvispade ägget. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Bred smeten i en mindre kakform. Grädda i mitten av ugnen i 45-60 minuter. Låt svalna på galler.
Till denna kaka serverade jag banan-avokado glass. Jag brukar frysa in skivor av bananer om jag har många hemma och de håller på att mogna över, perfekt att ta fram och göra glass utav.
Bananglass
Mixa alltsammans och servera omgående en klick tillsammans med kakan.
Smaskigt värre....
Kan man inte lägga torkad frukt i frysen ett dygn....Precis som man ska göra med nötter för att ta död på mögelsporerna?
Du är väl för duktig du, tar kort och allt. Nu blir jag stolt över dig, faktiskt. Även fast jag tar kort på en hel massa annat än mat, så får kort på mat duga bättre än inga kort alls! ;)
Låter riktigt gott! måste testa bananchokladkakan!