Naturligt gluten- och laktosfria pannkakor

Dessa pannkakor är naturligt glutenfria eftersom de är gjorda av havregryn istället för vetemjöl. Samtidigt är pannkakorna laktosfria tack vare att mjölken är ersatt av sojadryck. Det gör även att dessa pannkakor innehåller mer protein och bra fett i jämförelse med vanliga pannkakor. En portion (200g) gluten- och laktosfria pannkakor ger något mer kalorier än en lika stor portion vanliga pannkakor. De vanliga pannkakorna mättar dock sämre pga det höga kolhydratinnehållet och lågt fiberinnehåll. Det Glykemiska Indexet är betydligt högre i de vanliga pannkakorna så gör din kropp en tjänst och välj de goda gluten- och laktosfria pannkakorna.

Om du lägger till 200g keso och lite blåbär blir de gluten- och laktisfria pannkakorna en perfekt ISO-kalorisk måltid. Riktigt gott vill jag lova!

Jämförelse

Gluten- och laktosfria pannkakor
282 kcal
27 E% protein
39 E% fett
24 E% kolhydrater

Vanliga pannkakor
238 kcal
21 E% protein
22 E% fett
58 E% kolhydrater




Receptet

2 portioner

80 g havregryn
4 ägg
2 dl sojadryck

Mixa havregrynen till ett mjöl och tillsatt sojadryck samt ägg. Blanda väl. Hetta upp en teflonpanna och tillsätt ytterst lite olja. Stek ca 1 minut på varje sida. Servera med keso och bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0