Fetaostgratinerade tomater
Dessa tomater är bland de godaste jag ätit. Det blev ett perfekt tillbehör till klyftpotatis och köttfärsbiff eller kikärtsbiff som jag åt. Gårdagens middag blev riktigt lyckad trots att jag komponerade alla recept under tiden. Den kalla örtagårdssåsen fick toppbetyg! Kan varmt rekommenderas till sommarens grillfester - fettsnål, enkel och proteinrik eftersom den är gjord på kesella 1%.
Feta ostgratinerade tomater
4-6 portioner

6 tomater
75 g fetaost
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad gräslök
Värm ugnen till 225º C. Halvera tomaterna så att en del är toppen på tomaten och en är botten. Lägg de i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Smula fetaosten och blanda med pressad vitlök och gräslök. Fördela osten på tomaterna. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter tills osten fått färg.

Tomaterna innan gratineringen.
Feta ostgratinerade tomater
4-6 portioner

6 tomater
75 g fetaost
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad gräslök
Värm ugnen till 225º C. Halvera tomaterna så att en del är toppen på tomaten och en är botten. Lägg de i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Smula fetaosten och blanda med pressad vitlök och gräslök. Fördela osten på tomaterna. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter tills osten fått färg.

Tomaterna innan gratineringen.
Kommentarer
Trackback