Sesampanerad linsbiff och tomatris

Det här är en vegetarisk rätt med mycket smak. Här blandas ingefära med vitlök, kanel och chilipulver. Njut linsbiffarna och tomatriset tillsammans med en härlig sallad. Gärna vitkålssallad med pressad lime och hackad persilja.


Sesampanerade linsbiffar och tomatris
6 portioner



Sesampanerade linsbiffar
4 dl röda linser

1 msk buljong utan jäst och socker

8 dl vatten

½ purjolök

2 tsk finhackad färsk ingefära

3 pressade vitlöksklyftor

2 tsk kanel

1 tsk chilipulver

2 krm salt

2 ägg

rostade sesamfrön till panering


Koka linserna med buljongen tills de är mjuka, ca 10 minuter. Låt kallna.

Finhacka purjolök och skalad ingefära. Blanda ner i linserna tillsammans med pressade vitlöksklyftor och kryddor. Vispa upp ägget och blanda ner i linsröran. Forma till biffar och vänd dem i sesamfrön. Stek i lite olja på medelvärme tills de är genomstekta, ca 2 minuter på varje sida.



Tomatris
2 gula lökar
2 tsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 tsk gurkmeja
2 tsk chilipulver
1½ tsk salt
3 dl ris
400 g krossade tomater
3½ dl vatten

Skala och skiva den gula löken. Finhacka vitlök och ingefära. Fräs löken mjuk i lite olja i en kastrull eller gryta - gärna av gjutjärn. Blanda i vitlök, ingefära och kryddor. Häll i tomaterna och låt puttra under omrörning några minuter. Rör ner riset i grytan och tillsätt vattnet. Låt riset puttra på svag värme under lock ca 20 minuter.

Kommentarer
Postat av: Helena Kulle

Dom här ser supergoda ut, dom ska jag allt testa!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0