Pastasås med kyckling och soltorkad tomat

Det här är en gammal favorit i ny tappning eftersom jag slutat använda Oatly iMat lika frekvent som förut sen jag tittade närmare på innehållsförteckningen. Jag använder nu Asiens grädde - kokosmjölk - istället för havregrädden med tillsatser. Se upp bara när du köper kokosmjölk för även dessa innehåller ofta konstigheter, stabiliseringsmedel och förtjockningsmedel.





Pastasås med kyckling och soltorkad tomat
4 portioner


400 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
8 soltorkade tomater i olja
1 liten burk (160ml) kokosmjölk
3 dl vatten
½ msk vetemjöl
salt
svartpeppar

Skär kycklingfilén i tunna strimlor. Krossa och hacka vitlöken. Dela tomaterna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och fräs vitlök och tomater. Tillsätt kycklingen och genomstek den. Rör ur mjölet i lite av vattnet och tillsätt tillsammans med kokosmjölk och resten av vattnet under omrörning. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera med fullkornspasta och broccoli.

Tips!
Byt ut kycklingen mot sojafärs om du vill ha en vegetarisk rätt.

Kommentarer
Postat av: Andrej

Elaka människa! Projektet då!

2009-03-09 @ 21:54:00
URL: http://http:/www.rysken.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0