Ugnsrostade grönsaker m. pasta, bönor och feta

Igår styrde jag ihop en fantastiskt god middag av det vi hade hemma. Det blev nog den godast middagen på MYCKET länge. Allting samlat i ett - kolhydrater, fett, protein och massa grönsaker samlade i en enda saligt god röra! Pastan ger kolhydrater, liksom bönorna med dessa bidrar även med protein. Protein finns även i fetaosten och champinjonerna. mättande fetter kommer från olivoljan och fetaosten.


Ugnsrostade grönsaker m. pasta, bönor och feta
2 portioner



15-20 färska champinjoner
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
2 tomater
1 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
2 dl kokta kidneybönor
2 portioner fullkornspasta
50 g fetaost
10 färska basilikablad

Värm ugnen till 200º C. Dela champinjonerna i kvartar och löken i klyftor. Blanda med olja och oskalade vitlöksklyftor i en ugnsform. Sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter. Koka pastan enligt  anvisningarna på förpackningen. Grovhacka tomaterna och blanda ner i ugnsformen tillsammans med salt och peppar. Sätt in formen i ugnen ytterliggare 10 minuter. Skala och pressa vitlöken över grönsakerna. Blanda grönsakerna med kidneybönor, den kokta pastan och strimlade basilikablad. Smula över fetaosten och servera genast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0