Vegetarisk phad thai

Idag var jag ensam hemma och skulle svänga ihop middag lite snabbt innan det var dags att åka till Friskis. Det var ett tag sen jag åt thaimat så jag bestämde mig för att använda mig av mina thaimatlagningskunskaper och skapa en vegetarisk phad thai. Phad thai var den rätt som jag åt mest när jag var i asien och jag tröttnade aldrig - det var gott till frukost, lunch och middag :) En phad thai innehåller vanligtvis kyckling och räkor men jag gjorde min med quornbitar. Rätten blir dock inte helt vegetarisk eftersom jag använder fisksås som tillverkas av fermenterad fisk.

Veg. phad thai
2 port.



2 port. kokta risnudlar
1 msk olja
2-3 vitlöksklyftor
200 g vitkål
100 g quorn
2 ägg
200 g kokt broccoli
½ dl jordnötter el. cashewnötter
2 msk fisksås
2 msk thailändsk soja
2 msk ketchup
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

Koka nudlarna och skölj dem i kallt vatten. Hacka vitlöken och strimla vitkålen. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek vitlöken. Tillsätt quorn och vitkål och stek tills det mjuknat lite. Rör ner fisksås, soja, ketchup, salt och peppar. Vispa upp äggen, häll ner i stekpannan och rör om tills de stelnat. Tillsätt nötter, nudlar och broccoli och woka tills allt är varmt.
Servera gärna med en klyfta lime som pressas över nudlarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0