Nasi goreng
Jag gjort min alldeles egna variant av rispytten Nasi goreng. Denna risrätt är en bra rätt med fett, protein, kolhydrater och grönsaker i samma panna men jag använde mig av råris för att göra rätten ännu bättre.
Nasi goreng
4 portioner

2½ dl okokt råris
400 g kycklingfilé
6 dl strimlad vitkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
1 röd paprika
2 ägg
salt
peppar
Koka råriset enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla kycklingfilé, paprika och vitkål. Skiva löken och finhacka vitlöken.
Hetta upp lite olja i en wokpanna och bryn kycklingfilén tillsammans med vilök och curry. Tillsätt lök och vitkål och fräs allt under omrörning tills vitkålen mjuknat.
Vispa upp äggen och tillsätt i wokpannan tillsammans med paprikan.Blanda i riset och smaka av med salt och peppar.
4 portioner

2½ dl okokt råris
400 g kycklingfilé
6 dl strimlad vitkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
1 röd paprika
2 ägg
salt
peppar
Koka råriset enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla kycklingfilé, paprika och vitkål. Skiva löken och finhacka vitlöken.
Hetta upp lite olja i en wokpanna och bryn kycklingfilén tillsammans med vilök och curry. Tillsätt lök och vitkål och fräs allt under omrörning tills vitkålen mjuknat.
Vispa upp äggen och tillsätt i wokpannan tillsammans med paprikan.Blanda i riset och smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Postat av: Evelina
Jag gjorde också Nasi Goreng denna vecka :) Men det va en helt ny rätt för mig. Hade samma recept som dig såg jag med utan ägg.
Postat av: Laura
namnam :)
Trackback