Hawaiikyckling

När jag var mindre åt jag ALLTID hawaii när vi beställde pizza och jag är barnsligt förtjust i ananas. Ta till exempel när jag kom till Thailand för 1½ år sen och åt MINST en ananas om dagen. Den här rätten är inspirerad av hawaiipizza men långt ifrån lika flottig och energirik men minst sagt lika god. Bilden är däremot inte rättvis mot denna fantastiska maträtt men det är sånt som händer...



Hawaiikyckling
4 portioner



4 färska kycklingfiléer
400g krossade tomater
4 ananasringar
3 vitlöksklyftor
1 msk oregano
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g lagrad ost, max 10 %

Värm ugnen till 225º C. Finhacka vitlök och blanda ner i de krossade tomaterna tillsammans med de övriga kryddorna. Häll tomaterna i en ugnsform och lägg ner kycklingfiléerna. Lägg en ananasring på varje kycklingfilé och strö över lite riven ost på den ananastäckta kycklingen. Sätt in formen i mitten av ugnen ca 30 minuter. Skär i en av filéerna för att vara säker på att kycklingen är klar. Saften ska vara klar och genomskinlig.
Servera ris och en sallad till.


Kommentarer
Postat av: Emelie

Hej Sofia! Jag tänkte bara höra med dig om havredryck/havremjölk. Jag har nyligen upptäckt detta, eller det är någon månad sedan, och märker att min känslaiga mage mår bättre av havredryck än av mjölk. Vilken sort använder du? Med eller utan tillsatt kalcium? Tack för en underbar blogg!

2009-09-14 @ 20:05:48
URL: http://emmlans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0