Dags att ta hand om magen.

Min mage lever sen ett par år tillbaka ett alldeles eget liv och den mår oftast som sämst när jag minst behöver det. Eller eget liv var kanske att ta i, det är ju faktiskt jag själv som orsakar problemen. Efter att ha ätit allt möjligt under julledigheten har min mage nu sagt ifrån. Så gott som hela helgen har magen varit uppblåst och för de som inte vet har säkert trott att jag är gravid. Det värsta är ändå inte att jag blir så uppsvälld utan jag blir samtidigt trött, stel i kroppen och deppig. Jag vill ju vara pigg och glad, vilket jag ska bli nu också :) Eftersom jag är väl medveten om vad som gör min mage bra - och dålig för den delen - var det bara att bestämma sig. Därför sa jag till mig själv - och till sambon som ska påminna mig - att jag från och med idag ska undvika ALLT som gör min mage till ett problem.

Det innebär att jag undviker alla mjölkprodukter, jäst, tillsatt socker, torkad frukt och begränsar intaget av färsk frukt till 2/dag. Bortsett från att undvika dessa produkter måste jag vara noga med att äta regelbundet och gärna små portioner ofta. Dessutom måste jag se till att sova ordentligt, träna och för guds skull låta bli att stressa.

Nu ska jag ta omägen via badrummet till sängen för att få mina sömntimmar jag behöver innan klockan ringer imorgon bitti.


Kommentarer
Postat av: Emma

halloj kusin, allt bra?

har du nåra bra tips för att gå ner i vikt? jag å johan har blivit lite väl mycke soffpotatisar så nu måste vi göra nåt åt det.. blir inte klok på alla dieter och råd som finns!!

Kram/ Emma

2009-01-12 @ 20:17:16
Postat av: andrej

Sant. Jobbigt att ta tag i kostvanor när man "skämt bort" sig. Själv la jag av med socker, chips, dip och cola nu efter helgerna. Och godis. Jag mår illa bara jag tittar på det. Urrkkk!

2009-01-12 @ 21:51:35
URL: http://rysken.blogspot.com
Postat av: Jens

Ja träning är bra! Kul att du kunde komma idag :) Ta med kusin Emma & hennes Johan nästa vecka!

Kram1 / Jens

2009-01-13 @ 19:58:53
Postat av: H

Hmm, jag har också lite magproblem kan jag tycka. Förutom att jag får förstoppning ibland (måste vara väldigt noga med att få i mig vätska och äta livsmedel min mage kan jobba med)så tycker jag att jag blir svullen ibland. Har aldrig tänkt på att det kan bero på bla. frukt, varför kan det vara en orsak?

2009-02-17 @ 21:23:47
URL: http://myhealth.blogg.se/
Postat av: H

Svar: Jag vet faktiskt inte, jag prövade ett tag att utesluta mejeriprodukter eller använda laktosfri men det verkade inte vara någon skillnad. Dessutom använder jag rätt lite mejriprodukter över lag, yoghurt som mest. Annars kan jag tänka mig att det är vitt mjöl eller jäst men vet inte säkert. Tycker att min uppblåsta mage kan förknippas med halsbränna. Har inte tänkt på att det varit halsbränna innan då jag tänkt att det borde bränna i halsen :P men nu har jag fått höra att det är mer åt maghållet som det ska brännas, vilket det gör hos mig. Det är svårt att veta, ibland sätter det bara stopp eller svullnar till med gaser, men ibland funkar min mage jättebra. Svårt att veta vad jag gör fel, men jag tror inte att det är frukt som tur är, för det skulle jag nog ha märkt i så fall!

2009-02-18 @ 21:12:41
URL: http://myhealth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0