Smarrig middag

Ikväll åt jag en riktigt smarrig middag, längtar verkligen till lunchlådan imorgon. Måltiden ger dig massa vitaminer, nyttiga fibrer och mättande proteiner. Osten ger en otroligt god smak.

Jag komponerade detta recept med min favoritpaj i åtanke. Recepten skiljer mest åt genom att jag bytt ut pajskalet mot kokt potatis och fetaosten mot lagrad 10%-ig ost. Lika gott men mindre kolhydrater, inget gluten, mer protein och mindre mättat fett.

Spenat och broccolipaj


Ugnsomelett med spenat och broccoli
2 portioner

4 ägg
2 äggvitor
½ dl sojadryck
300 g kokt potatis
200 g broccoli
200 g spenat
1-2 vitlöksklyftor
100 g lagrad ost, max 10%
salt, peppar

Värm ugnen till 200º C. Vispa ägg, äggvitor och blanda med sojadryck. Ångkoka broccolin nästan mjuk och fräs spenaten med pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Skiva potatisen och fördela i botten på en ugnsfast form. Bred ut spenaten över potatisen och sedan broccolin. Riv osten och strö den över grönsakerna. Krydda äggstanningen med lite salt och peppar och häll i formen.
Sätt in omeletten i mitten av ugnen och låt stå ca 30min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0