Basilikarisotto

Råris är perfekt att göra risotto på och med lite fetaost i blir den riktigt krämig och god. Paprikapulver ger risotton god smak och en härlig färg. Jag serverade risotton till sesamfröpanerad fisk och vitlöksfräst spenat.


Basilikarisotto
4-6 portioner



½ msk rapsolja
1 krm paprikapulver
1 stor rödlök
3 dl råris
6 dl vatten
½ tsk vatten
100 g fetaost
15-20 färska basilikablad
nymalen svartpeppar

Finhacka rödlöken och fräs den mjuk i lite olja tillsammans med paprikapulver. Rör ner råriset och fräs allt under omrörning ett par minuter. Tillsätt vatten och salt och låt koka efter anvisningarna på förpackningen. Tag kastrullen från värmen och rör ner smulad fetaost, nymalen svartpeppar och hackad basilika. Garnera gärna med hela basilikablad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0