Het kikärtsgryta och chiliaioli

Den här kikärtsgrytan blev riktigt stark men gott var det! Minska ner på chiliflingorna om du vill ha en mildare variant.


Het kikärtsgryta
4 portioner



2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 msk finhackad färsk ingefära
1 msk spiskummin
1 msk mald koriander
½ msk torkade chiliflingor
1 tsk salt
4 potatisar
3 dl vatten
6 dl kokta kikärtor

Skala och strimla löken. Hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök och vitlök några minuter. Blanda i ingefära, kryddor och salt. Dela potatisarna i mindre bitar och blanda ner i grytan tillsammans med vattnet. Låt puttra under lock 10-15 minuter, beroende på potatisens storlek. Blanda i kikärtorna och låt puttra ytterligare 5 minuter.
Servera grytan med chiliaioli och grönsaker.

Kommentarer
Postat av: Syrran

Såg gott ut!

2009-04-16 @ 20:06:27
URL: http://novembersara.blogg.se/
Postat av: Hedvig

Mmm, den här låter supersmaskig! Speciellt nån timma innan lunch när man sitter och är lite småsugen!



Vad kul att du börjat på brödet, hoppas du gillar det! (annars kan du alltid skicka det till mig på posten ;)

kramar!

2009-04-17 @ 09:43:18
URL: http://myhealth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0